Det uunngåelige temaet.

Den 22. juli satt jeg og skrev et blogginnlegg. Jeg hadde lest ut to bøker som faller innenfor temaet spiseforstyrrelser, og fant ut at jeg ville skrive en tekst om dem og legge dem til i listen min her på bloggen. Blogginnleggene lagret jeg i utkast, med den tanken å skulle poste dem når jeg kom hjem.

I bilen på vei hjem, hørte jeg de tragiske nyhetene på radioen. Det ble aldri noe blogginnlegg.

Det gjør vondt. Jeg er heldig, jeg er ikke direkte berørt av det som har skjedd i Oslo og på Utøya. Jeg kjenner ingen som ble skadet, ei heller noen som har mistet nære. Men det berører likevel. Det gjør vondt i hjertet å vite at noen kan ønske noen så stygge ting. Jeg blir så endeløst trist av tanken på alle som er døde.

Hvorfor?!

Kanskje er nettopp "hvorfor" det som gjør aller mest vondt, at jeg ikke kan forstå. At jeg ikke kan begripe hva som foregår i et hode når man planlegger noe så brutalt. Noen ganger ved kriminelle handlingen, kan man på et visst nivå forstå. Man kan se tankegangen, følge den noen hakk, men faller av når det kommer til handling. Denne gangen finnes det ikke et eneste nivå jeg kan fatte det hele på. Det finnes ikke et eneste punkt hvor jeg tenker at det finnes noe menneskelig i det som er gjort.

Jeg tror det er det som gjør aller mest vondt.

Det ble ikke noe blogginnlegg om disse bøkene for denne gang. De kommer nok snart.

Akkurat nå vil jeg bare kondolere til de som har mistet noen.
Jeg vil be de som er berørt om å ikke la seg knekke. Nok mennesker har blitt ødelagt av dette. Det er lov å reagere, det er lov å ha det vondt. Bli sint, gråt. Bruk de rundt deg, snakk om det du føler. Men ikke la deg knekke. Ikke la deg ødelegge av et menneske som har som eneste mål å nettopp ødelegge.

Jeg vil også sende medfølelse til alle i vårt lille land.

Takk for at dere gjør dette landet så vakkert.

5 kommentarer

Kjersti

28.jul.2011 kl.23:46

<3

Marilyn

29.jul.2011 kl.00:06

<3

laila

29.jul.2011 kl.18:42

<3 <3 <3

ThisISmeThen

29.jul.2011 kl.19:07

<3 <3 <3

Marthe

02.aug.2011 kl.22:17

<3

Skriv en ny kommentar

Solveig @ poona

20, Larvik


Jeg heter Solveig! Hva heter du?

Nå har du klikket deg inn på min blogg, som nærmest har fungert som min "dagbok".


Lenge har jeg blogget daglig, men nå blogger jeg bare av og til. Når det måtte passe seg. Krampeblogging, kun for min egen del. På sett og vis tenker jeg at jeg er en såkalt hverdagsblogger. Jeg blogger om nøyaktig det som opptar meg i øyeblikket. Siden spiseforstyrrelsen har tatt mye av min tid og energi, inneholder bloggen naturligvis mange ord om det og den kampen det innebærer.
Du kan si det sånn at mitt mål er at dette skal bli en hverdagsblogg i ordets rette betydning. Med andre ord: at ikke spiseforstyrrelsen henger etter meg og tar min tid og energi - at jeg blir frisk. Nå har jeg kommet på god vei. Jeg er ikke 100% i mål, men jeg balanserer. Jeg holder meg oppe, og akter å aldri la meg falle igjen.
Du må gjerne følge meg på veien! :)

For tiden leser jeg: Uro - en reise i det moderne selvet

Norske blogger
Blogglisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits